Voor de hoogste behoefte voor elegantie en snijprestaties

Het Damascus staal voor de C150 series verschilt in structuur van de andere EXKLUSIV series de C100 en C90. De Damascus lagen zijn gemaakt van speciaal gelegeerd staal wat flexibel is en tevens zorgt het voor een briljante en hoog contrasterend patroon. De 301 lagen van flexibel Damascus staal zorgen voor een van de puurste carbon straal lagen beschikbaar. Dit garandeert dan ook maximale scherpte en een exceptionele hardheid van 65 HRC. Dankzij het flexibele Damascus staal aan de buitenkant en de harde laag in het midden zorgt het voor een nog kleinere kans om te breken. De perfecte combinatie tussen hardheid en flexibiliteit.

C150 messen zijn vervaardigd door de hand wat ervoor zorgt dat de snij laag perfect en centraal is. De dubbelzijdige holgeslepen punt vergt een zeer complex proces waarbij veel vaardigheden komen kijken.

 

Alleen de beste messenmakers met jaren ervaring kunnen dit proces uitvoeren bij de Nesmuk fabriek. Dankzij de glasachtige NPC coating (Nesmuk Protective Coating) ontworpen samen met Fraunhofer Institute for Chemical Technology  zijn de Nesmuk EXKLUSIV messen corrosie bestendig.

 

Perfecte omgang voor gedetailleerd werk

Het korte, 90mm langlemmet van het Officemes  is perfect voor het preparerende en schoonmakende werk.

 

Precisie werk

Precisie gereedschap voor de liefhebbers van details, met de dunne punt van het handige officemes, kan er tot in de fijnheid zelf nauwkeurig gewerkt worden.