Vakmanschap ontmoet hightech

Nesmuk JANUS - onmiskenbaar door het zwarte lemmet - is vervaardigd van een hoogwaardig niobium houdend staal en afgewerkt met een hoogwaardige diamantachtige koolstofcoating (DLC) die de functionaliteit van het lemmet verbetert. Het koksmes met het 180 mm lange en 4 mm dikke, eenzijdig hol geslepen lemmet is de klassieke allrounder en als "basismes" onmisbaar in elke keuken.

 

Hightech coating voor het hoogste snijcomfort

De DLC coating methode werd uitgevonden voor de hoogste normen en wordt gebruikt in de geneeskunde, ruimtevaart en raceauto motoren. De amorfe koolstoflaag, een paar micrometer dun, is immuun voor zuren, basen, extreme temperaturen en vergelijkbare agressieve invloeden. Nesmuk gebruikt een extreem harde, diepzwarte coatingvariant die zich onderscheidt door lage wrijving en hoge krasvastheid.

 

Uniek staal voor extreme scherpte

De niet gecoate en gepolijste rand garandeert de fijnst mogelijke snede: Het unieke Nesmuk staal bevat het element niobium - dit maakt het mogelijk om een extreem fijn staalmengsel en tegelijkertijd een hoge roestbestendigheid te hebben. Het verhoogt ook de mechanische dichtheid, waardoor het lemmet taaier en sterker wordt. Het resultaat is een extreme scherpte en een langere levensduur van het lemmet en een beter behoud van de snijkant.