De kleine allrounder

Het Nesmuk JANUS koksmes met een lemmetlengte van 140 mm is het kleine universele mes van onze fabrieken en is bij uitstek geschikt voor het snijden of in blokjes snijden van groenten. Het lemmet is iets hoger en zorgt daarmee voor extra veiligheid. Het filigraan handvat van het mes met zijn functionele ergonomie zorgt voor een perfecte controle. Dit maakt het tot het perfecte mes voor iedereen die normaal graag kleine schilmessen gebruiken. Het lemmet is gemaakt van het gepatenteerde niobium staal en heeft daardoor een verbeterd snijvermogen en een zeer lange levensduur. De DLC coating beschermt het staal bovendien tegen zuren en vereenvoudigt het onderhoud van het mes. De functionele koolstofcoating heeft een oppervlaktehardheid die drie keer hoger is dan die van staal. Het lemmet heeft de voor Nesmuk typische eenzijdige holle slijping, die het gewicht en de snijcapaciteit vermindert.

 

Hightech coating voor het hoogste snijcomfort

De DLC coating methode werd uitgevonden voor de hoogste normen en wordt gebruikt in de geneeskunde, de ruimtevaart en raceauto motoren. De amorfe koolstoflaag, een paar micrometer dun, is immuun voor zuren, basen, extreme temperaturen en vergelijkbare agressieve invloeden. Nesmuk gebruikt een extreem harde, diepzwarte coatingvariant die zich onderscheidt door lage wrijving en hoge krasbestendigheid.

 

Uniek staal voor extreme scherpte

De niet gecoate en gepolijste rand garandeert de fijnst mogelijke snede: Het unieke Nesmuk staal bevat het element niobium - dit maakt het mogelijk om een extreem fijn staalmengsel en tegelijkertijd een hoge roestbestendigheid te hebben. Het verhoogt ook de mechanische dichtheid, waardoor het lemmet taaier en sterker wordt. Het resultaat is een extreme scherpte en een langere levensduur van het lemmet en een beter behoud van de snijkant.