Nesmuks lichtste Damascus stalen mes

Echt, handgemaakt damascus staal - maar uniek licht: De eenzijdige slijping op 210 lagen damascusstaal zorgt voor het unieke uiterlijk en de uitstekende snij-eigenschappen van het handgesmede lemmet. Met slechts 120 gram, afhankelijk van het materiaal van de greep, is het EXKLUSIV C90 koksmes het lichtste mes uit de lijn. Het 180mm lange lemmet maakt het tot de allrounder in elke keuken. Koolstofpercentage: 0,9%. De exclusieve coating technologie Nesmuk Protective Coating vermindert de anders zo gebruikelijke onderhoudsinspanningen en behoudt het waardevolle lemmet voor tientallen jaren.

 

Een nieuwe definitie van scherpte

Met de eenzijdige slijping ontketent het handgesmede damascus staal zijn volledige potentieel: Uit de combinatie van extreem fijn koolstofstaal en een extreem dun lemmet ontstaat een ervaring van scherpte die zijn gelijke niet kent.

 

Gesmeed door een meester

Het vakmanschap van echt damascus staal is te zien aan het afwijkende uiterlijk van het damascus patroon: De achterkant van het lemmet is vlak geslepen en vertoont een andere structuur dan de hol geslepen voorkant.