Het toppunt van smeden

Bijna geen enkel ander mes drukt de oorsprong en consistentie van ambachtelijke vaardigheid uit zoals de handgemaakte messen van Nesmuk. Van het vuurlassen, smeden, harden en slijpen van het holle slijpsel tot de montage van de greep: Meer dan 48 8 stappen zijn nodig voor de fabricage van één Nesmuk EXKLUSIV C150 koksmes - het meesterwerk van de fabricage. Het uit 401 lagen gesmede, 180 mm lange, gefacetteerde lemmet met holle slijping aan beide zijden vermindert de aanhechting van snijmateriaal en maakt het mes tot de allrounder in elke keuken. Koolstofgehalte: 1,5%. De exclusieve coating technologie Nesmuk Protective Coating vermindert de anders zo gebruikelijke onderhoudsinspanning en behoudt het waardevolle lemmet voor tientallen jaren.

 

Vakmanschap in de afwerking

Hoge concentratie, uren of zelfs dagen, is nodig voor het uitwerken van de snijlaag van koolstofstaal, zichtbaar in zwart onder het wilde damascus staal - een ambachtelijke prestatie, slechts door enkele smeden over de hele wereld beheerst.

 

Perfectie uit de hand van een meester

De fijne snijlaag is ook zichtbaar op de 3mm sterke rug van het lemmet. Alleen een mes dat van onberispelijke perfectie wordt bevonden, krijgt ons archaïsche vleermuissymbool als teken van kwaliteit en authenticiteit.