Oorsprong van het vak

350 lagen staal vormen de elegante structuur van ons wild damascus staal. Het 180 mm lange, gefacetteerde lemmet met holle slijping aan beide zijden vermindert de aanhechting van snijmateriaal en maakt het mes tot de allrounder in elke keuken. Klassiek, wild damascus staal symboliseert de oorsprong van het ambacht: De samenstelling van verschillende staalsoorten, zorgvuldig gekozen om hun functionele eigenschappen te combineren en een lemmet te creëren dat veel beter is dan de gebruikelijke mono staal-messen. Koolstofgehalte: 1%. De exclusieve coating technologie Nesmuk Protective Coating vermindert de anders zo gebruikelijke onderhoudsinspanningen en behoudt het waardevolle lemmet voor tientallen jaren.

 

Spiegelende afwerking voor extreme scherpte

Als u ooit met een echt damaststalen mes heeft gesneden, zult u het verschil voelen: Het met de hand geslepen en gepolijste lemmet biedt een unieke scherpte en elke snede herinnert u aan de oorsprong van deze kunst.

 

De waarde van handwerk

Vanaf de rug met 3mm dik damascus staal wordt het lemmet smaller tot een duizendste van een millimeter aan de rand: De dubbelzijdige holle slijping onder het facet is gemaakt in 100% handwerk in de smederij van Nesmuk.